Chiloscyllium plagiosum

View previous topic View next topic Go down

Chiloscyllium plagiosum

Post by Trond Erik on Sun Nov 17, 2013 9:45 am


CHILOSCYLLIUM PLAGIOSUM
Norsk navn: Hvitflekkete bambushai; engelsk navn: Whitespotted bambooshark og Marbled bamboo cat shark.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chiloscyllium er en slekt av bambushaier (familien Hemiscylliidae) som består av 8 arter. Bambushaier er relativt små haier, og den største arten blir ikke mer enn 121 cm i lengde. De har lange, sylinderformete kropper med korte følehorn ("barbels") og store neseåpninger. De har uvanlig lange haler som er lengre enn resten av kroppen. De er trege fisker som lever av virvlløse dyr og fisker de fanger på bunnen.

Haier i slekten Chiloscyllium skiller seg fra den andre slekten bambushaier, Hemiscyllium, ved å ha lange snuter med subterminale neseåpninger. Øynene er bare svakt hevete. Munnen er nærmere øynene enn tippen av snuten.

.:UTSEENDE:.
Chiloscyllium plagiosum har en brun kropp med svarte bånd. Kroppen er dekket av lyse og mørke prikker. Den kan bli 93 cm i lengde.

.:ATFERD:.
Som andre bambushaier er C. plagiosum en rolig hai som foretrekker å ligge stille på bunnen, gjerne delvis i skjul i ei hule. De egner seg derfor bedre i akvarier enn andre haier. De liker å grave og all aquascape må derfor sikres godt. Den foretrekker å ligge på sand; ligger den på stein kan huden på buken skrapes opp med infesjoner som resultat.

.:MATVANER:.
I naturen lever jakter C. plagiosum om natten, og da på skalldyr og fisker den fanger på bunnen. I fangenskap kan den fores med reker, fiskebiter, muslinger (gjerne med skall), blekksprut og lignende. Den vil spise all skalldyr den kommer over i akvariet. Å mate haier fører ofte til mye matrester og akvariet må ha god filtrering for å forhindre at dette fører til høye næringsverdier i karet.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette regnes som en enkel hai men den vil trives best i store kar dedikert til dens behov, dvs med kraftig, solid steinstrukturer og uten mindre fisk og skalldyr den kan spise. På grunn av størrelsen bør den minimum ha 1200 liter og da helst med så stort bunnareal som mulig (prioriter bredde og lengde framfor høyde), og dekket med sand.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum