Siganus unimaculatus

View previous topic View next topic Go down

Siganus unimaculatus

Post by Trond Erik on Fri Nov 08, 2013 12:44 pm


SIGANUS UNIMACULATUS
Norsk navn: Flekket revefjes.
Engelsk navn: Blotched foxface og One spot foxface.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Siganus er en slekt av fisker som teller 28 arter. På norsk kalles disse fiskene for kaninfisker. De har alle en liten, kaninlignende munn. De har også en modifisert ryggfinne som inneholder giftpigger.

Fisker i denne familien går ofte i par der det ene fisken vil holde utkikk etter predatorer mens den andre beiter etter mat.

NB: Tidligere var denne slekten delt i to slekter der artene med mørkt ansikt hadde slektsnavnet Lo.

.:UTSEENDE:.
S. unimaculatus har kroppsform som minner om andre arter i Siganus-slekten. Basisfargen er gul med svart bryst, hvitt ansikt og svart maske over øynene. Den skiller seg fra S. vulpinus ved å ha en svart, stor flekk på siden av ryggen. Som mange andre kaninfisker kan S. unimaculatus skifte farge for å kamuflere seg.

Den kan bli 20 cm i lengde.

.:ATFERD:.
S. unimaculatus er en rolig fisk som stort sett får være i fred av andre fisker. Den er herbivor og vil bruke mye tid på å gresse etter alger.I naturen vil ungfisker gå i stimer på opp til flere hundre individer mens voksne som oftest ses i par.

.:MATVANER:.
S. unimaculatus er en utpreget algeeter og er også kjent for å kunne spise forskjellige former for pestalger, deriblant grønne boblealger, dette vil derimot variere fra individ til individ. Dersom de ikke får i seg nok mat kan det hende de vil nappe på forskjellige typer koraller. De vil også kunne ta preparert for.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
S. unimaculatus er en enkel fisk å holde men størrelsen tilsier at den bør ha en del svømmeplass, minimum 300 liter. Håndtering av fisken må skje med forsiktighet da pigger i ryggfinnen er giftige og kan gi stygge og ubehagelig sår. Les mer om dette her: http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=966728

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum