Amblyeleotris randalli

View previous topic View next topic Go down

Amblyeleotris randalli

Post by Trond Erik on Thu Nov 07, 2013 6:18 pm


AMBLYELEOTRIS RANDALLI
Norsk navn: Randalls rekegoby (?), engelsk navn: Randall's prawn goby.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Amblyeleotris er en slekt av små, fargerike gobyer med 38 arter. Dette er den største slekten av såkalte rekegobyer, altså gobyer som inngår i symbiotiske forhold med pistolreker fra slekten Alpheus. Reka graver ut en felles hule mens gobyen, med sitt langt bedre syn, holder utkikk etter felles farer. Fisk og reke holder nesten konstant fysisk kontakt via fiskens antenne. Amblyeleotris-gobyer varierer betydelig i størrelse, fra 3 cm til nesten 20 cm, avhengig av art.

.:UTSEENDE:.
Am. randalli er en hvit fisk med oransje, diffuse bånd rundt kroppen. Det fremste båndet går gjennom øynene. Hos hannen danner ryggfinnen et rundt, bredt flak og har en markant svart/gul og irregulær flekk nede ved ryggen. Dette flaket er ellers grått med lysere flekker. Den kan bli 12 cm i lengde.

.:ATFERD:.
En rolig og fredelig fisk som er fullstendig revsikker. Som mange andre gobyer graver den huler og trenger derfor et løst substrat på flere cm dybde. Den vil stort sett holde seg i nærheten av hulen sin, og da ligge hvilende på substratet. I naturen vil den også inngå symbiotiske partnerskap med pistolreker. I slike symbiotiske partnerskap vil reken holde vakt mens gobyen vil jobbe med hulen som de begge vil søke tilflukt i dersom predatorer nærmer seg. Av og til kan man få kjøpt goby-reke-par, men som oftest selges bare gobyen alene.

.:MATVANER:.
Am. randalli vil spise det meste som den får tak i og som befinner seg i nærheten av territoriet dens, dvs nærområdet rundt hulen. Den vil også nappe mat fra substratet rundt hulen.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk og siden den er liten og ikke har behov for svømmeplass kan den fint gå i et lite akvarium.

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum