Belonepterygion fasciolatum

View previous topic View next topic Go down

Belonepterygion fasciolatum

Post by Trond Erik on Thu Aug 29, 2013 7:15 pm


BELONEPTERYGION FASCIOLATUM
Norsk navn: ?, engelsk navn: Barred spiny basslet og Red-banded hi-fin dottyback.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Belonepterygion er en monotypisk slekt i familien Plesiopidae (langfinner) bestående av arten Belonepterygion fasciolatum. Andre arter i denne familien, og dermed nære slektninger til B. fasciolatum, er Calloplesiops altivelis, Assessor flavissimus og A. macneilli.

.:UTSEENDE:.
B. fasciolatum er en liten dottyback-lignende fisk med gråbrun kropp brutt av flere vertikale linjer, en røde rygg-, hale og gattfinne og utstående brystfinner. Den har også hvite, horisontale striper i ansiktet, blant annet én som følger pannen. Den kan bli 5 cm i lengde.

.:ATFERD:.
B. fasciolatum er en svært sky fisk og det er ikke uvanlig at det kan gå mange måneder mellom hver gang den observeres i akvarier som har mange skjulesteder. Den er nattaktiv. For å kunne observere den oftere kan man forsøke å lyse opp akvariet med rødt lys eller nattlys.

.:MATVANER:.
B. fasciolatum spiser mindre skalldyr og zooplankton. Den er ikke trygg sammen med små, ornamentale reker som Thor amboinensis, Pericilimenes-arter og andre mindre krabber.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel men svært sky fisk. Den lille størrelsen tilsier at den vil kunne trives i akvarier så små som 130 liter.

avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum