Echidna polyzona

View previous topic View next topic Go down

Echidna polyzona

Post by Trond Erik on Thu Aug 29, 2013 12:36 pm


ECHIDNA POLYZONA
Norsk navn: ?; engelsk navn: Barred Moray.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Echidna er en slekt av murener som inneholder 11 arter. Flere av disse artene er populære i saltvannsakvarier til tross for at murene er rovdyr som vil jakte på flere av de fisken og nyttedyrene som er populære, og til tross for at de kan vokse til anseelige størrelser.

.:UTSEENDE:.
Echidna polyzona er en grå murene med mørke, brede vertikal bånd. Disse båndene, som separares av smale, lysegrå eller gule felt (eller ringer), er mest tydelige når fisken er ung og blir mer utvisket ettersom den blir eldre. Hodet har ofte lysere farge enn resten av kroppen og kan være gulaktig med mørke flekker. Den kan bli opp til 70 cm i lengde.

.:ATFERD:.
Som murene flest tilbringer E. polyzona mye tid delvis skjult mellom steiner der den venter på at passende byttedyr skal komme forbi. Den regnes som mer sky enn E. nebulosa. I akvarier må steinene festes ordentlig slik at ikke murenen velter over aquascapen under sin bevegelse. De fleste murener som dør i fangenskap har krøpet ut av akvariet, så det er viktig at karet har lokk eller er sikret mot slik rømming.

.:MATVANER:.
E. polyzona foretrekker reker, krabber og hummer, men er trygg med de fleste andre virvelløse dyr som sjøstjerner, kråkeboller, koraller og anemoner. De er opportunistiske og vil ta fisk når de er sultne, men er generelt mer trygge med fisk enn de fleste andre murener. De vil spise preparert fór og kan trenes opp til å håndmates (på eget ansvar!). Når man mater karet vil de bli ganske voldsomme, de har dårlig syn men god lukt og vil raskt komme frem fra gjemmestedet sitt for å oppsøke maten. Unge individer kan mates daglig mens eldre individer ofte ikke trenger å mates oftere enn 2 ganger per uke.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en hardfør fisk men den betydelige størrelsen samt dietten gjør at den bare egner seg for spesielt interesserte som har et dedikert oppsett. Minimumsstørrelse på akvariet er 300 liter.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum