Inimicus didactylus

View previous topic View next topic Go down

Inimicus didactylus

Post by Trond Erik on Wed Aug 28, 2013 12:31 pm


INIMICUS DIDACTYLUS
Norsk navn: ?, engelsk navn: Sea Goblin, Bearded Ghoul, Devil Stinger m.m.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Inimicus er en slekt av skorpionfisk med 10 arter. Artene i denne slekten ligner på hverandre og det er ofte vanskelig å skille dem fra hverandre. De er rovdyr som fanger mindre fisker, reker og forskjellige skalldyr ved å ligge urørlig og kamuflert på havbunnen. Som beskyttelse har de giftpigger som kan være dødelige for mennesker og i det minste svært smertefulle.

.:UTSEENDE:.
Inimicus didactylus har svært varierende farger, men ofte rødlig til brunlig med flekker, og identifiseres fra andre Inimicus-arter på bakgrunn av finnene. Den er skapt for å kunne ligge halvveis begravet i sanda og vente på byttedyr, og har derfor utstående øyne og nesebor og en munn som er bøyd oppover. Kroppen er dekket av kuler og vort-lignende utvekster. Brystfinnene stikker ut og brukes som ben til å gå langs havbunnen. Det antas at det ikke er forskjell i utseende mellom hanner og hunner. Den kan bli 25 cm i lengde.

.:ATFERD:.
I. didactylus er en nattaktiv fisk men ligger for det meste urørlig mens den venter på bytte. Den er godt kamuflert og vil ofte ligge halvveis begravet i sanda. Dersom den skremmes vil den spre ut de viftelignende finnene og ev flykte fra faren ved å bevege seg langs havbunnen på de spesialiserte brystfinnene.

Den er ikke aggressiv og så sant man ikke tar/tråkker på den vil man ikke bli stukket. Skulle man bli stukket bør stikkstedet senkes i så varmt vann som man tåler da toksinet brytes ned av varmen. Ev kan man også behandle med anti-venom og andre medisiner. Stikket gir betydelig med smerte og kan føre til ødelagt vev rundt stikkstedet og permanente skader. Stikket skal derimot ikke være dødelig for normalt, friske mennesker.

.:MATVANER:.
I. didactylus lever av mindre fisker og skalldyr. I likhet med beslektede fisk kan den være vanskelig å venne over på dødt/preparert fór.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk som vil egne seg for dedikerte rovfisk-akvarier. Den er fredelig mot andre større fisker, men kan den gape over noe så spiser den det. Eiere av I. didactylus bør være svært forsiktige så de ikke blir stukket av giftpiggene på ryggen. Den kan være vanskelig å venne til dødt fór, men når det er gjort er den en hardfør fisk.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum