Amblyeleotris latifasciata

View previous topic View next topic Go down

Amblyeleotris latifasciata

Post by Trond Erik on Tue Aug 27, 2013 12:08 pm


AMBLYELEOTRIS LATIFASCIATA
Norsk navn: ?, engelsk navn: Wide band shrimp goby (?).

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Amblyeleotris er en slekt av små, fargerike gobyer med 38 arter. Dette er den største slekten av såkalte rekegobyer, altså gobyer som inngår i symbiotiske forhold med pistolreker fra slekten Alpheus. Reka graver ut en felles hule mens gobyen, med sitt langt bedre syn, holder utkikk etter felles farer. Fisk og reke holder nesten konstant fysisk kontakt via fiskens antenne. Amblyeleotris-gobyer varierer betydelig i størrelse, fra 3 cm til nesten 20 cm, avhengig av art.

.:UTSEENDE:.
Amblyeleotris latifasciata er en hvit til lysebrun fisk med mørkebrune til lilla brede, vertikale bånd (som kan bli så brede at de nærmst helt skjuler den lysere bakgrunnsfargen). Hodet og ryggen har mange lyseblå og oransje flekker, og de oransje flekkene finnes også på ryggfinnen. Den kan bli 13 cm i lengde.

.:ATFERD:.
En rolig og fredelig fisk som er fullstendig revsikker. Som mange andre gobyer graver den huler og trenger derfor et løst substrat på flere cm dybde. Den vil stort sett holde seg i nærheten av hulen sin, og da ligge hvilende på substratet. I naturen vil den også inngå symbiotiske partnerskap med pistolreker. I slike symbiotiske partnerskap vil reken holde vakt mens gobyen vil jobbe med hulen som de begge vil søke tilflukt i dersom predatorer nærmer seg. Av og til kan man få kjøpt goby-reke-par, men som oftest selges bare gobyen alene.

.:MATVANER:.
A. latifasciata vil spise det meste som den får tak i og som befinner seg i nærheten av territoriet dens, dvs nærområdet rundt hulen. Den vil også nappe mat fra substratet rundt hulen.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk og siden den er liten og ikke har behov for svømmeplass kan den fint gå i et lite akvarium.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum