Rhinecanthus rectangulus

View previous topic View next topic Go down

Rhinecanthus rectangulus

Post by Trond Erik on Sat Aug 03, 2013 6:43 pm


RHINECANTHUS RECTANGULUS
Norsk navn: Rektangeltrigger (?), engelsk navn: Wedge-tail triggerfish og Reef triggerfish.

PS: Det Hawaiiske navnet på R. rectangulus (og på den nære slektningen R. aculeatus) er "humuhumunukunukuāpuaʻa" som omtrent betyr "fisken som grynter som en gris".

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Rhinecanthus er en slekt av triggerfisker som omfatter syv arter. Som triggere er de forholdsvis små, med ingen arter som blir lengre enn 30 cm. De er hovedsaklig grå, brune og hvite, med striper i gult, oransje, blått og svart. Rhinecanthus-hanner har en relativt mørk stripe (ofte med blått) som går fra pannen over øynene og ned til brystfinnen. Som for andre triggere utgjør hodet en forholdsvis stor del av kroppen, og munnen har svært kraftige tenner.

.:UTSEENDE:.
Rhinecanthus rectangulus har en kropp som er oransje og brun på øvre halvdel mens hodet og buken er hvit. Leppene er blå.

Den kan bli 30 cm i lengde.

.:ATFERD:.
R. rectangulus opptrer oftest alene på revene der den jakter på skalldyr som den knuser med tennene sine. Den vil stort sett trekke seg unna trusler, og da ofte grynte, men dersom den forsvarer egg vil den kunne gå til angrep. I akvarier vil den fremstå som en aggressiv fisk og egne seg best sammen med andre større og tøffe fisker.

.:MATVANER:.
I naturen spiser R. rectangulus alt den kommer over, inkludert harde skalldyr som kråkeboller, krabber og andre skalldyr, i tillegg til alger, detritus, ormer, fisk, koraller, tunikater og egg og mye mer. I akvarier bør dietten inneholde skalldyr etterlignes slik at tennene, som alltid vokser, slites ned.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
R. rectangulus er en svært stor, aggressiv og sulten fisk. Den egnes seg derfor best i dedikerte akvarier på minimum 700 liter.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum