Heteroconger hassi

View previous topic View next topic Go down

Heteroconger hassi

Post by Trond Erik on Sat Aug 03, 2013 11:39 am


HETEROCONGER HASSI
Norsk navn: Flekkete hageål.
Engelsk navn: Spotted garden-eel.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Heteroconger er en slekt av såkalte "hage-ål" med 21 forskjellige arter. Kallenavnet "hage-ål" har den fått fordi fisker i denne slekten lever i store kolonier og bor i huler i sanda; hver ål med sitt hull som den stikker hodet og forkroppen opp fra, slik at hele kolonien minner om planter i en hage.

Hage-åler er relativt sky fisker som er forsikte i andre fiskers nærvær, mens hanner kan være aggressive mot andre hanner. Blir de skremt vil de forsvinne ned i hula si og blokkere inngangen med en slim-propp som de skiller ut. Selve hula holdes oppe ved hjelp av et sekret som skilles ut fra en kjertel i hale og som virker som en sement.

Hage-åler lever av plankton som de fanger i nærheten av hula si; sjelden forlater de den men svaier bare kroppen mot byttet.

.:UTSEENDE:.
Heteroconger hassi er en ål med hvit/blek kropp dekker av mange små, svarte flekker og vanligvis minst to store, svarte flekker. Øynene er store og iris er gul. Den kan bli 40 cm i lengde og diameter er ca 1,4 cm.

.:ATFERD:.
Som andre hage-åler lever H. hassi i naturen i store kolonier som kan telle flere hundre individer. De holder hodet vendt mot strømmen for å kunne fange drivende plankton. De er sky og vil raskt rømme inn i hula si. For å trives må den ha en dyp sandbunn og den kan ikke leve med aggressive og urolige fisker som stadig vil skremme den.

.:MATVANER:.
H. hassi er planktivor og vil spise det meste som kommer drivende forbi. Den kan være vankelig å venne til preparert fór.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en vanskelig fisk da den er sky og ikke vil trives i akvarier med aggressive og urolige fisker, da den krever tilstrekkelig sandbunn for å kunne lage hulen sin, tåler den frakt dårlig og kan være vanskelig å venne til preparert fór. Den anbefales derfor bare for eksperter.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

Re: Heteroconger hassi

Post by Trond Erik on Mon Dec 30, 2013 6:34 pm

634 åler


_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum