Heniochus chrysostomus

Post new topic   Reply to topic

View previous topic View next topic Go down

Heniochus chrysostomus

Post by Trond Erik on Fri Aug 02, 2013 7:24 pm


HENIOCHUS CHRYSOSTOMUS
Norsk navn: Trebåndet vimpelfisk.
Engelsk navn: Threeband pennantfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Heniochus er en slekt av sommerfuglfisker med åtte medlemmer. Som andre sommerfuglfisker er de lateralt sammenpressede. De ligner også på moorish idol (Z. cornutus) til tross for at de ikke er nært beslektet med denne fisken, dette er sannsynligvis et resultat av konvergerende evolusjon der to arter som har vidt forskjellig utsprung og er relativt fjernt beslektet, evolverer seg til å ligne på hverandre.

.:UTSEENDE:.
Heniochus chrysostomus har en hvit kropp med tre brede, mørkebrune bånd; det første går fra toppen av hodet, gjennom øyet og til buken; det andre fra fjerde stråle i ryggfinnen ned til gattfinnen; og det tredje langs ryggen og ned halefinnen. Ryggfinnen er forlenget, og hos unge individer er dette mer tydelig enn hos eldre individer. Snuten er gul. Den kan bli 18 cm i lengde.

.:ATFERD:.
H. chrysostomus påtreffes vanligvis i par i naturen, bortsett fra ungfisker som oftest er alene. Lite informasjon er tilgjengelig om akvariehold av denne fisken.

.:MATVANER:.
H. chrysostomus lever hovedsaklig av korall-polypper, og da spesielt polypper hos mykkoraller. Lite informasjon er tilgjengelig om akvariehold av denne fisken.

NB: den nære slektningen H. diphreutes vil ikke nappe på korall-polypper.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette antas å være en enkel fisk for akvarister som verdsetter fisken høyere enn ev koraller de måtte ha. Når det er sagt er lite kjent om hvor hardfør den er, hvor enkel den er å venne til preparert fór, hvor utsatt den er for sykdom, osv.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum