Chaetodon octofasciatus

View previous topic View next topic Go down

Chaetodon octofasciatus

Post by Trond Erik on Wed Jul 31, 2013 6:24 pm


CHAETODON OCTOFASCIATUS
Norsk navn: Åttestripet sommerfuglfisk.
Engelsk navn: Eightband butterflyfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. octofasciatus har en hvit kropp som gradvis blir gul mot buken og med åtte vertikale svarte bånd (syv bånd over kroppen, ett over snuten). Bakre ryggfinne og halefinnen har en markant svart kant. Den kan bli opp til 12 cm i lengde.

.:ATFERD:.
C. octofasciatus finnes vanligvis i par i naturen; unge individer kan også sees i grupper, og da ofte assosiert med Acropora-koraller der de kan søke skjul. En rolig og fredelig fisk.

.:MATVANER:.
Som andre sommerfuglfisker har C. octofasciatus koraller på dietten og den regnes som fullstendig korallivor, dvs at den utelukkende lever på koraller. Dette betyr ikke at man ikke kan venne den til annet fór, men at den sannsynligvis vil fortsette å spise på koraller dersom de er tilgjengelige i tillegg til annet fór den måtte spise, til det punkt at den vil fullstendig ødelegge kolonier.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en fredelig og enkel fisk gitt at man får den til å spise preparert fór. Den egner seg ikke for akvarier med koraller da den utelukkende lever av koraller i naturen.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum