Acreichthys tomentosus

View previous topic View next topic Go down

Acreichthys tomentosus

Post by Trond Erik on Wed Jul 31, 2013 5:48 pm


ACREICHTHYS TOMENTOSUS
Norsk navn: ?, engelsk navn: Matted filefish og Bristle-tail filefish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Acreichthys er en slekt av filefisk (familien Monacanthidae) med tre arter: A. tomentosus, A. radiatus og A. hajam. Filefisker er en stor famile av fisker med totalt 107 arter fordelt over 26 slekter.

Felles for filefisker er en lateralt sammenpresset kropp; myke, enkle finner; lang snute; øyne høyt på hodet; et horn i pannen som kan heves og senkes; og en hard, ru hud (som er opphavet til navnet "filefisk").

De er ikke spesielt dyktige svømmere. De har variert diett, noen lever utelukkende av alger, andre av små virvelløse dyr som tunikater og svamper og andre av koraller.

.:UTSEENDE:.
A. tomentosus har en kropp som kan ha brune, grå og mørkegrønne mønstre som gir dem god kamuflasje blant alger. Hanner blir større enn hunner. Den kan bli opp til 12 cm i lengde.

.:ATFERD:.
A. tomentosus er en svært fredelig og tildels sky fisk. Den kan være aggressiv mot artsfrender, selv om det som oftest går greit å innføre flere individer i det samme karet samtidig. Den kan bli plaget av andre fisker, f. eks fisker som napper på den fordi de tror den er en algebit. Den vil ikke egne seg i at akvarium med aggressive fisker.

.:MATVANER:.
I naturen lever A. tomentosus av amfipoder, ormer og skjell, og andre virvelløse dyr. I fangenskap vil den fortsette med dette, og også kunne nappe på koraller. Den kan være vanskelig å venne til preparert fór, men når dette er gjort vil den spise det meste som tilbys. Den vil også kunne spise glassroser, og mange kjøper den nettopp av denne grunnen. Det kan derimot ta flere uker før den begynner å spise glassroser, men når den først har startet tar det ikke lang tid før den har desimert bestanden.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel og fredelig fisk men med tilbøyelighet til å nappe på koraller. Minimumsvolum er 130 liter.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum