Pseudanthias bartlettorum

View previous topic View next topic Go down

Pseudanthias bartlettorum

Post by Trond Erik on Sun Jul 28, 2013 7:28 am


PSEUDANTHIAS BARTLETTORUM
Norsk navn: Bartletts anthias.
Engelsk navn: Bartlett's anthias.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Pseudanthias er en slekt av fargerike, små korallrevsfisker. Slekten teller 61 medlemmer, og flere av dem er populære fisker i saltvannsakvarier.

Et fellestrekke for alle Pseudanthider er at de går i store stimer som kan ha flere enn 1000 individer. I disse stor stimene vil man finne dominante hanner som passer på sitt harem av hunner. Laverestående hanner vil finnes på bunnen av stimen. På dagtid vil stimene holde seg noen meter unna revet der de jakter på plankton som kommer inn med strømmen. De vil svømme mot strømmen i samme hastighet som den, og dermed holde posisjonen; når strømmen endrer retning vil stimen med full synkronitet følge etter.

Studie av mageinnhold hos P. pascalus viste at dietten besto av omtrent 24 % dekapode kopepoder, 19 % cyclopoide kopepoder, 9 % fiskeegg, 36 % uidentifiserte biter av små skalldyr, og resten var skalldyr-larver, afipoder og ostracods. De vil kunne angripe og spise mindre reker dersom de er små nok til å kunne spises hele, men bortsett fra dette regnes de som trygge for alle de andre dyrene det er vanlig å ha i akvarier. De vil stort sett tilpasse seg akvariefór, men pass på å mat variert, dét vil hjelpe til å holde dem fargerike. De skal også ha mye mat, og ideelt mange ganger om dagen.

I naturen er det en stor overvekt av hunner. Det er 8 hunner på hver hann. Dette tyder på at Pseudanthider først blir hunner og så, gitt riktige omstendigheter, utvikler seg til hanner. De er også dikromatiske og dimorfiske.

Pseudanthider kan utvise territoriell aggresjon mot andre anthider og også andre lignende fisker som de anser som konkurrenter om maten. Bortsett fra dette er de fredelige og trygge.

.:UTSEENDE:.
Pseudanthias bartlettorum er rosa med gul rygg. Som hos mange andre pseudanthider er hannen mer intenst farget enn hunnen. Den kan bli 9 cm i lengde.

.:ATFERD:.
En fredelig og aktiv fisk. I naturen vil P. bartlettorum opptre i stim, i akvarier, der de har kortere vei til skjul og færre naturlige predatorer, vil de derimot holde seg i løse grupper. De trives best flere i selskap og en ideel sammensetning vil være én hann med et harem på 5-10 hunner. Dersom hannen dør vil en hunn utvikle seg til hann (de er protogynose hermafroditter).

.:MATVANER:.
I naturen lever P. bartlettorum primært på zooplankton, i akvarier vil de spise det meste som man forer med av kjøttholdig fór. De kan godt fores med litt fór mange ganger per dag.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
P. bartlettorum regnes som moderat enkle å holde. Litt aggresivitet innad i en gruppe kan forventes, og mobbing kan forekomme og utstøtte fisker har økt dødelighet. På grunn av aktivitetsnivå og størrelse bør minimumsvolumet for ett individ være 270 liter.

avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum