Synchiropus picturatus

View previous topic View next topic Go down

Synchiropus picturatus

Post by Trond Erik on Thu Jul 25, 2013 6:26 pm


SYNCHIROPUS PICTURATUS
Norsk navn: Flekkete mandarin (?); engelsk navn: Picturesque dragonet og Spotted mandarin.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Synchiropus er en slekt av marine fisker som inneholder 42 arter, enkelte av dem svært populære i saltvannsakvarier.

.:UTSEENDE:.
Synchiropus picturatus skiller seg fra Synchiropus splendidus ved å ha flekker i stedetfor mønstre på kroppen. Flekkene er svarte med rød og turkis kant. Som for andre mandarinfisker kan hanner skilles fra hunnen ved den forlengete strålen på ryggfinnen. Den kan bli opp til 7 cm i lengde.

.:ATFERD:.
Mandarinfisker er utpregete "bunn-dyr". De saumfarer stein og sand på jakt etter bentiske småkryp de kan spise. De er fredelige og vil ikke plage andre fisker eller virvelløse dyr.

Mandarinfisker er solitære og oppsøker bare artsfrender for parring. Hannen har egne territorier som den forsvarer mot inntrengere (andre hanner) og som vil inneholde én eller flere hunner.

.:MATVANER:.
Mandarinfisker lever av kopepoder, små mollusker og andre smådyr den finner på revet der den bor. Den er svært vanskelig å få til å akseptere preparert fór og selv når de aksepterer preparert for vil de ofte bruke så lang tid på å få den i seg at andre fisker tar maten først. På grunn av dette sulter mange mandariner ihjel i akvarier. Skal man lykkes med mandariner over tid bør man derfor enten ha et stort akvarium som produserer nok naturlig mat for fisken (mye levende stein) eller ha individer som spiser preparert for.

.:SYKDOM:.
Mandarinfisker har tykt lag med slim på kroppen som ser ut til å gjøre dem mer motstandsdyktig mot forskjellige sykdommer.

.:OPPDRETT:.
Dette er en av få fisk som man har lykkes å drive oppdrett på, men det er svært tid- og ressurskrevende. Noen få oppdrettere har nå begynt med mandariner og oppdrettsmandariner kan nå kjøpes enkelt steder i verden.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
På grunn av problemene med foring og høy dødsrate må denne fisken anses som vanskelig. Men har man stort akvarium med høy produksjon av smådyr kan den være en enkel og hardfør fisk.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum