Pseudanthias pulcherrimus

View previous topic View next topic Go down

Pseudanthias pulcherrimus

Post by Trond Erik on Wed Jul 24, 2013 9:59 pm


PSEUDANTHIAS PULCHERRIMUS
Norsk navn: Resplendent anthias (?); engelsk navn: Resplendent Anthias.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Pseudanthias er en slekt av fargerike, små korallrevsfisker. Slekten teller 61 medlemmer, og flere av dem er populære fisker i saltvannsakvarier.

Et fellestrekk for alle Pseudanthider er at de går i store stimer som kan ha flere enn 1000 individer. I disse stor stimene vil man finne dominante hanner som passer på sitt harem av hunner. Laverestående hanner vil finnes på bunnen av stimen. På dagtid vil stimene holde seg noen meter unna revet der de jakter på plankton som kommer inn med strømmen. De vil svømme mot strømmen i samme hastighet som den, og dermed holde posisjonen; når strømmen endrer retning vil stimen med full synkronitet følge etter.

Studie av mageinnhold hos P. pascalus viste at dietten besto av omtrent 24 % dekapode kopepoder, 19 % cyclopoide kopepoder, 9 % fiskeegg, 36 % uidentifiserte biter av små skalldyr, og resten var skalldyr-larver, afipoder og ostracods. De vil kunne angripe og spise mindre reker dersom de er små nok til å kunne spises hele, men bortsett fra dette regnes de som trygge for alle de andre dyrene det er vanlig å ha i akvarier. De vil stort sett tilpasse seg akvariefór, men pass på å mat variert, dét vil hjelpe til å holde dem fargerike. De skal også ha mye mat, og ideelt mange ganger om dagen.

I naturen er det en stor overvekt av hunner. Det er 8 hunner på hver hann. Dette tyder på at Pseudanthider først blir hunner og så, gitt riktige omstendigheter, utvikler seg til hanner. De er også dikromatiske og dimorfiske.

Pseudanthider kan utvise territoriell aggresjon mot andre anthider og også andre lignende fisker som de anser som konkurrenter om maten. Bortsett fra dette er de fredelige og trygge.

.:UTSEENDE:.
Som hos mange andre anthiaser utviser også Pseudanthias pulcherrimus flere fargevarianter. En vanlig variant er at både hunnen og hannen er oransje med et rose skjær, men at hunnen har gul nese, ryggfinne og halefinne mens hannen mangler disse gule tegningene. Den kan bli opp til 7 cm i lengde.

.:ATFERD:.
En fredelig og aktiv fisk. I naturen vil P. pulcherrimus opptre i stim; i akvarier, der de har kortere vei til skjul og færre naturlige predatorer, vil de derimot holde seg i løse grupper. De trives best flere i selskap og en ideel sammensetning vil være én hann med et harem på 5-10 hunner. Dersom hannen dør vil en hunn utvikle seg til hann (de er protogynose hermafroditter); ønsker man en funksjonell, sosial gruppe i akvariet kan man altså slippe unna med å bare kjøpe hunner, før eller senere vil den dominante hunnen utvikle seg til hann.

.:MATVANER:.
I naturen lever P. pulcherrimus primært på zooplankton, i akvarier vil de spise det meste som man forer med av kjøttholdig fór. De kan godt fores med litt fór mange ganger per dag.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
P. pulcherrimus regnes som moderat enkle å holde. Litt aggresivitet innad i en gruppe. Mobbing av enkelte individer kan forekomme og utstøtte fisker har økt dødelighet. På grunn av aktivitetsnivå og størrelse bør minimumsvolumet for ett individe være 250 liter.

http://illiweb.com/fa/pbucket.gif
En gruppe av P. pulcherrimus. Hannen kan se fremme i bildet oppe. De tre andre er hunner.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum