Macrodactyla doreensis

View previous topic View next topic Go down

Macrodactyla doreensis

Post by Trond Erik on Tue Jul 23, 2013 7:27 am


MACRODACTYLA DOREENSIS
Norsk navn:
Engelsk navn: Long tentacle anemone (LTA) og Corkscrew tentacle sea anemone.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Macrodactyla er en slekt av sjøanemoner.

.:UTSEENDE:.
Macrodactyla doreensis har relativt få og lange tentakler som er en uniform lengde og farge (rosa-brun til grå), sitter langt fra hverandre, blir gradvis spisse mot endene, og kan i noen tilfeller sno seg som korketrekkere. Den orale disken er lilla-grå til brun og av og til med en grønn nyanse. Disken har hvite, radiale linjer som i noen tilfeller strekker seg oppover tentaklene. Nedre del av foten er rød til rosa, øvre del er brunaktig med rekker av verrucaer som er runde eller ovale. Disken kan bli opp til 50 cm i diameter.

M. doreensis kan skilles fra den lignende Condylactis gigantea ved at sistnevnte ikke har verrucae på foten.

.:ATFERD:.
M. doreensis begraver foten sin i løst substrat som sand og grus. Den er semi-aggressiv og vil kunne fange uforsiktige og uheldige fisker.

I naturen danner M. doreensis symbiotiske partnerskap med følgende fisker: Amphiprion clarkii, A. chrysogaster, A. occelaris, A. perideraion og Dascyllus trimaculatus. I fangenskap kan også andre klovenfisker bosette seg i anemonen dersom mer egnet anemone ikke er tilgjengelig.

.:MATVANER:.
M. doreensis er en fotosyntetisk anemone og vil foretrekke moderat til kraftig lys. Den vil også forsøke å fange dyr som er store nok til å kunne passere munnen med tentaklene sine.

Det er ikke nødvendig å mate M. doreensis-anemoner, og gjør man dét må man forvente raskere vekst. Når det er sagt så vil anemonen trives bedre om den får mat. Mat den én gang i uken med oppkuttet fisk, skalldyr, krepsdyr, eller lignende, men pass på at bitene ikke er for store for munnen.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Moderat vanskelig; i likhet med mange andre anemoner krever den stabile og riktige vannverdier. Den kan bli stor i fangenskap og brenne koraller/fange fisk.
http://illiweb.com/fa/pbucket.gif
http://illiweb.com/fa/pbucket.gif
Foten til M. doreensis med de karakteristiske verrucaene og den røde/oransje nedre delen.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum