Heniochus acuminatus

View previous topic View next topic Go down

Heniochus acuminatus

Post by Trond Erik on Sat Jul 20, 2013 8:56 pm


HENIOCHUS ACUMINATUS
Norsk navn: ?, engelsk navn: Pennant coralfish, Heniochus Black & White Butterflyfish og Longfin Bannerfish .

NB: Mange websider innen akvaristikken kaller denne arten feilaktig for H. acuminata.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Heniochus er en slekt av sommerfuglfisker med åtte medlemmer. Som andre sommerfuglfisker er de lateralt sammenpressede. De ligner også på moorish idol (Z. cornutus) til tross for at de ikke er nært beslektet med denne fisken, muligens som følge av konvergerende evolusjon.

.:UTSEENDE:.
Heniochus acuminatus er hvit med to brede, svarte bånd som krysser kroppen diagonalt. Den bakre ryggfinnen og halefinne er gule. Over øynne har den svarte flekker. Den fremre ryggfinnen er forlenget og og gjør at totallengden kan bli opp til 25 cm.

Den er svært lik den nære slektningen H. diphreutes, men skiller seg fra den ved å ha lengre snute, mer rund form og en spissere anal-finne.

.:ATFERD:.
H. acuminatus er en fredelig og rolig fisk. Den er sosial, og i naturen finner man den som oftest parvis eller i mindre stimer. Den er passiv og viser sjelden territoriell aggressivitet.

.:MATVANER:.
H. acuminatus lever i naturen av plankton men vil i akvarier være altetende og også kunne nappe på korall-polypper. NB: den nære slektningen H. diphreutes vil ikke nappe på korall-polypper.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk å holde men siden den ofte napper på korall-polypper er den ikke egnet for alle kar. Størrelsen og aktivitetsnivået tilsier minimum 500 liter.

avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum