Chrysiptera cyanea

View previous topic View next topic Go down

Chrysiptera cyanea

Post by Trond Erik on Fri Jul 19, 2013 9:11 pm


CHRYSIPTERA CYANEA
Norsk navn: Blå damsel; engelsk navn: Blue Damselfish og Sapphire Devil.

.:BESKRIVELSE:.
Chrysiptera er en slekt av damsel-fisker som inneholder minst 40 arter; flere er populære i saltvannsakvarier pga deres intessante gruppe-atferd, lille størrelse, hardførhet og vakre farger.

.:UTSEENDE:.
Chrysiptera cyanea er en relativt liten fisk som blir opp til 8,5 cm i lengde. Hele kroppen er blåfarget. Ungfisker og hunner har en liten blå prikk ved enden av ryggfinnen. Hanner har en lysegul snute og gul eller oransje hale.

.:ATFERD:.
Som mange andre damsel-fisker er C. cyanea en aktiv fisk som i naturen går i grupper. gruppene består av én hann og et harem av hunner. Når de skremmes vil de raskt søke skjul i hulrom og sprekker, og der skifte til mørk farge slik at de vanskeligere oppdages.

C. cyanea er en av de mer aggressive damselfiskene og bør ikke holdes sammen med sky og fredelige, mindre fisker, i hvert fall ikke i et lite akvarium. Spesielt vil eldre individer utvise tydelig territoriell aggresjon.

.:MATVANER:.
C. cyanea lever i naturen av kopepoder, tunikater og alger. Vil vanligvis spise det som tilbys av preparert fór.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
C. cyanea er en svært hardfør fisk. Den er svært populær i akvariehobbyen men mange blir overrasket over den aggressivitet og den egner seg nok ikke i alle akvarier eller hos alle akvarister. På grunn av størrelsen og aktivitetsnivået er minimum akvarievolum 130 liter for ett individ, større dersom man skal holde en gruppe.

avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum