Ptereleotris zebra

View previous topic View next topic Go down

Ptereleotris zebra

Post by Trond Erik on Fri Jul 19, 2013 4:59 pm


PTERELEOTRIS ZEBRA
Norsk navn: Sebra-ormekutling.
Engelsk navn: Zebra Barred Dartfish og Shotsilk Goby.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Ptereleotris er en slekt av kutlinger med 18 arter som på norsk kalles ormekutlinger. Ormekutlingene er nært beslektet med ildhalekutlingene (slekten Nemeoletris, f. eks N. decora eller fiolett ildhalekutling).

.:UTSEENDE:.
Ptereleotris zebra er en torpedoformet fisk som er lysegrønn til gul med distinkte vertikale bånd (derav navnet) langs kroppen. Området rundt øynene og ved gjellelokket er rødlilla ev blått. Kroppen vil skifte farge etter lys-vinkelen, noe som gir den et metallisk utseende. Den kan bli 12 cm i lengde.

.:ATFERD:.
P. zebra er en fredelig og sky fisk. Den vil sjelden være aggressiv mot andre fisker bortsett fra artsfrender men vil lett skremmes av andre, aggressive fisker. Dersom den blir skremt vil den raskt forsvinne inn i et hull eller ned i sanden. I naturen går den sammen i større grupper/stim og befinner seg ofte på grunt vann med mye strøm.

.:MATVANER:.
P. zebra er plankton-spiser og vil foretrekke å ta mat i vannsøylen. Den vil venne seg til preparert fór.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk og siden den er liten og ikke har behov for svømmeplass kan den fint gå i et lite akvarium. Den bør ikke gå sammen med aggressive arter, det kan medføre at den ikke tør komme frem. Den kan godt gå i grupper, men alle individer bør da innføres i akvariet samtidig. Minimumstørrelse på akvarier er 130 liter gitt ett individ.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum