Echidna nebulosa

View previous topic View next topic Go down

Echidna nebulosa

Post by Trond Erik on Sun Jul 14, 2013 9:52 pm


ECHIDNA NEBULOSA
Norsk navn: Snowflake (?); engelsk navn: Snowflake Moray.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Echidna er en slekt av murener som inneholder 11 arter. Flere av disse artene er populære i saltvannsakvarier til tross for at murene er rovdyr som vil jakte på flere av de fisken og nyttedyrene som er populære, og til tross for at de kan vokse til anseelige størrelser.

.:UTSEENDE:.
Echidna nebulosa er en hvit murene med to rader av av store svarte flekker. De mindre gule flekkene mellom de svarte flekkene blir stadig mer irregulære ettersom murenen blir eldre. Den kan bli 90 cm i lengde selv om 70 cm er mer vanlig i fangenskap.

.:ATFERD:.
Som murene flest tilbringer E. nebulosa mye tid delvis skjult mellom steiner der den venter på at passende byttedyr skal komme forbi. I akvarier må steinene festes ordentlig slik at ikke murenen velter over aquascapen under sin bevegelse. De fleste murener som dør i fangenskap har krøpet ut av akvariet, så det er viktig at karet har lokk eller er sikret mot slik rømming.

.:MATVANER:.
E. nebulosa foretrekker reker, krabber og hummer, men er trygg med de fleste andre virvelløse dyr som sjøstjerner, kråkeboller, koraller og anemoner. De er opportunistiske og vil ta fisk når de er sultne, men er generelt mer trygge med fisk enn de fleste andre murener. De vil spise preparert fór og kan trenes opp til å håndmates (på eget ansvar!). Når man mater karet vil de bli ganske voldsomme, de har dårlig syn men god lukt og vil raskt komme frem fra gjemmestedet sitt for å oppsøke maten.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en hardfør fisk men den betydelige størrelsen samt dietten gjør at den bare egner seg for spesielt interesserte som har et dedikert oppsett. Minimums størrelse på akvariet er 300 liter.

avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum