Amblygobius phalaena

View previous topic View next topic Go down

Amblygobius phalaena

Post by Trond Erik on Sun Jul 14, 2013 9:08 pm


AMBLYGOBIUS PHALAENA
Norsk navn: ?; engelsk navn: Sleeper Banded Goby og Brownbarred Goby.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Amblygobius er en slekt av gobyer med 14 medlemmer. I motsetning til de fleste andre gobyer som tilbringer mye tid liggende på substratet, er Amblygobier stort sett i vannsøylen. De fleste arter er også altetende, og spiser dermed alger i tillegg til små dyr.

.:UTSEENDE:.
A. phalaena har gulbrunaktig kropp med brede, brune vertikale band. Hodet er grønngult og har blå og oransje flekker og striper. Gjellefinnene er gule mot basen. Den kan bli 15 cm i lengde.

.:ATFERD:.
A. phalaena er en rolig og revssikker fisk. I liket med K. rainfordi vil den sile substrat etter mat, men siden den er større vil den gjøre dette mer effektiv og også nå dypere ned i sanda. I motsetning til sleeper gobier (Valenciennea sp.) vil den heller ikke forårsake like mye sandstorm når den gjør dette.

De er lite aggressiv bortsett fra mot artsfrender (og fra lignende arter). De vil heller ikke plage koraller og annet man ønsker å beholde, selv om det har blitt rapportert at ett individ slukte knapper, tygget på dem for så å spytte dem ut igjen (!).

.:MATVANER:.
A. phalaena vil tilbringe det meste av tiden med å sile substrat på jakt etter smådyr og alger. Den vil også lære seg å ta preparert fór, og det i større grad enn K. rainfordi.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk og fredelig fisk. Den regnes som mer hardfør enn K. rainfordi, spesielt siden den lettere tar preperart fór og dermed i mindre grad er avhengig av vekst av filamentøse alger. Den bør minimum ha 130 liter.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum