Paracheilinus carpenteri

View previous topic View next topic Go down

Paracheilinus carpenteri

Post by Trond Erik on Mon Dec 31, 2012 10:09 am


PARACHEILINUS CARPENTERI
Norsk navn: Carpenters gylte.
Engelsk navn: Carpenter's flasher wrasse eller Redfin flasher wrasse.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Paracheilinus er en slekt av gylter med 17 arter. Gylter i denne slekten kalles "flasher wrasse" på engelsk fordi hannen ofte gjennomgår et dramatisk fargespill under kurtisen. Under denne leken vil hannen gjøre raske bevegelser samtidig som han skifter farge og reiser finnene.

Paracheilinus-gylter er plankton-etere og derfor lette å fóre da de er vant til å ta mat fra vannsøylen. De vil som oftest raskt venne seg til det meste av preparert fór.

Til forskjell fra mange andre gylte-slekter vil ikke Paracheilinider sove begravet i sand. De foretrekker å sove gjemt mellom steiner der de lager seg en kokong av slim som formodentlig gjør at de ikke så lett oppdages av rovdyr.

De er generelt fredelig, men som for mange andre fisker vil hanner kunne slåss, særlig dersom de ikke har tilstrekkelig plass til at hver kan ha et eget territorium.

Kilder: http://reefkeeping.com/issues/2006-08/ht/index.php

.:UTSEENDE:.
Som ung er Carpenters gylte oransje med gule striper, etterhvert som den blir eldre blir den gule med horisontale blå striper. Ryggfinnen er rød med blå og gule kanter. Hos hannen vil fargene bli mer intense under parrings-lek og den vil reise rygg- og dorsalfinnene for dramatisk effekt. Hunnen har, som hos mange Paracheilinider, langt med nedtonete farger og ser mer blass ut.

Fisken blir opp til 6,5 cm i lengde.

.:ATFERD:.
Som de fleste andre gylter er Carpenters gylte en aktiv fisk. Den er også rev-sikker og fredelig mot de fleste andre fisker bortsett fra at hanner vil være aggressiv mot andre hanner av samme art.

.:MATVANER:.
Carpenters gylte er allsidig i kosten og vil spise det meste av preparert fór.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel og hardfør gylte som går godt sammen med andre fisker. Den er liten men aktiv og vil nok trives i de fleste kar bortsett fra nanokar.

[/i]


Last edited by Trond Erik on Tue Feb 17, 2015 9:13 pm; edited 5 times in total
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum