Odonus niger

View previous topic View next topic Go down

Odonus niger

Post by Trond Erik on Sat Jul 13, 2013 12:35 pm


ODONUS NIGER
Norsk navn: Rødtann trigger (?); engelsk navn: Niger Triggerfish og Red-toothed Triggerfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Odonus er en monotypisk triggerfisk-slekt bestående av én art, Odonus niger. Som andre triggerfisker utgjør hodet en stor del av kroppen, omtrent en tredjedel, og tennene er store og kraftige.

.:UTSEENDE:.
Odonus niger er en mørkeblå fisk, men fargen kan variere fra individ til individ og også skifte hos samme individ avhengig av temperament og annet, fra mørkefiolett, blå og blågrønn, med en distinkt lyseblå kant på finnene. Som voksne får de lyserøde tenner. Halefinnen er formet som en lyre med lange stråler som henger etter fisken når den svømmer.

Den kan bli 50 cm i lengde.

.:ATFERD:.
O. niger danner ofte større grupper som beveger seg i vannmassene nær korallrev der de spiser plankton. Den er en aktiv fisk og vil vokalisere ved hjelp av grynting. Den regnes som en av de mindre aggressive triggerfiskene.

.:MATVANER:.
I naturen spiser O. niger plankton og svamper. Men som andre triggere vil den også kunne spise skalldyr og annet den kommer over.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
O. niger er en stor og aktiv fisk og trenger minimum 800 liter som utvokst. Den er mindre aggressiv enn mange andre triggerfisker, men vil kunne forsyne seg av forskjellige nyttedyr.

avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum