Elacatinus oceanops

View previous topic View next topic Go down

Elacatinus oceanops

Post by Trond Erik on Sat Jul 13, 2013 12:02 pm


ELACATINUS OCEANOPS
Norsk navn: Blå neongoby, engelsk navn: Neon Blue Goby.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Elacatinus (tidligere Gobiosoma) er en slekt av små kutlinger som teller mer enn 30 arter. De er torpedo-formete og vanlig størrelse er 2,5 cm, selv om enkelte arter ka bli større. De er ofte svarte med iriserende striper (fargen varierer fra art til art). Som hos andre kutlinger er rygg-finne delt i to, fremre del er avrundet slik som hos klovnefisker mens bakre del er relativ flat. Samtlige finner er gjennomsiktige.

Mange Elacatinus-arter lever som pussefisk, dvs at de spiser ektoparasitter fra andre fisker. De er derimot ikke obligate pussere og vil også spise plankton, noe som gjør dem enklere å holde i fangenskap.

.:UTSEENDE:.
Elacatinus oceanops er svart med en horisontal neonblåfarget stripe langs siden. Den kan bli 5 cm i lengde.

For en generell identifikasjonside for Elacatinus, se her: http://www.saltvannsprat.com/t835-identifisering-av-elacatinus-arter

.:ATFERD:.
E. oceanops er en fredelig fisk og trygg fisk. Den vil ikke utvise aggresjon ovenfor andre enn artsfrender men denne aggresjonen vil minke i større akvarier. Den vil pusse andre fisker men vil også ta preparert fór.

.:MATVANER:.
E. oceanops vil i naturen spise ektoparasitter fra andre fisker. I akvarier vil den kunne spise det meste som tilbys, men den er en litt sky fisk og kan lett tape kampen om maten mot andre større og mer aggressive fisker.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.
E. oceanops blir jevnlig oppdrettet men viltfanget er også å få kjøpt.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk som også vil fungere som et nyttedyr da den vil fjerne ektoparasitter fra andre fisker. Den beskjedne størrelsen gjør at minimumsstørrelsen på akvariet er 40 liter for ett individ.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum