Siganus magnificus

View previous topic View next topic Go down

Siganus magnificus

Post by Trond Erik on Mon Dec 31, 2012 9:19 am

Norsk navn: Praktrevefjes.
Engelsk navn: Magnificent foxface, Magnificent Rabbitfish, Andaman Foxface, og Red Fin Foxface.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Siganus er en slekt av fisker som teller 28 arter. På norsk kalles disse fiskene for kaninfisker. De har alle en liten, kaninlignende munn. De har også en modifisert ryggfinne som inneholder giftpigger.

Fisker i denne familien går ofte i par der det ene fisken vil holde utkikk etter predatorer mens den andre beiter etter mat.

NB: Tidligere var denne slekten delt i to slekter der artene med mørkt ansikt hadde slektsnavnet Lo.

.:UTSEENDE:.
Siganus magnificus har kroppsform som minner om andre arter i Siganus-familien, deriblant vanlig gul foxface (S. vulpinus), men skiller seg ut ved markante røde finner og sølv- og svartfarget kropp. Den kan bli opp til 20 cm lang.

.:ATFERD:.
S. magnificus er en fredelig fisk som vil la andre fisker, bortsatt fra fisker som ligner, være i fred. De tre første strålene i ryggfinnene og analfinnene er giftige og andre fisker vil la den være i fred av frykt for å bli stukket og den kan derfor gjerne gå sammen med aggressive fisker. På grunn av disse piggene må fisken behandles med aktsoomhet.

.:MATVANER:.
S. magnificus er en utpreget algeeter og er også kjent for å kunne spise forskjellige former for pestalger, deriblant grønne boblealger-dette vil derimot variere fra individ til individ. Dersom de ikke får i seg nok mat kan det hende de vil nappe på forskjellige typer koraller. De vil også kunne ta preparert for.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Siganus magnificus er en enkel fisk å holde men størrelsen tilsier at den bør ha en del svømmeplass. Håndtering av fisken må skje med forsiktighet da piggene i ryggfinnen er giftige og kan gi stygge og ubehagelig sår. Les mer om dette her: http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=966728

avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum