Chaetodon lunula

View previous topic View next topic Go down

Chaetodon lunula

Post by Trond Erik on Thu Jul 11, 2013 9:26 pm


CHAETODON LUNULA
Norsk navn: ?, engelsk navn: Raccoon Butterflyfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Chaetodon er en stor slekt av tropiske fisker som hører til familien Chaetodontidae (sommerfugfisker). Slekten inneholder omtrent 90 forskjellige arter, mange av dem er svært vakre.

Dessverre har mange sommerfuglfisker fra slekten Chaetodon polypper fra koraller på menyen, og noen av dem er obligate korallivorer, dvs at de utelukkende lever av korallpolypper. I likhet med keisere vil graden av napping variere fra individ til individ innen én art, og vil også påvirkes av hvor mye den mates, og med hva. Mange av dem er også sarte og vil ikke trives sammen med aggressive og viltre fisker. Dette gjør til sammen at sommerfuglfisker på generell basis egner seg mest for erfarne akvarister som kjenner deres behov og atferd.

Sommerfuglfisker er lateralt sammentrykte og det er generelt vanskelig til umulig å bestemme kjønn på et individ basert på ytre trekk.

.:UTSEENDE:.
C. lunula er gul-oransje og mørkere på ryggen enn buken. Den har en svart flekk rundt øynene som har gitt den dens engelske navn Raccoon Butterflyfish (=vaskebjørn). Bak øynene er det en bred hvit stripe og fra denne stripen går det to svarte striper mpt ryggfinnen.

Den kan bli 20 cm i lengde.

.:ATFERD:.
C. lunula finnes vanligvis alene, i par, eller i små grupper i naturen. En rolig og fredelig fisk. Den bør helst ikke gå sammen med artsfrender da dette kan føre til krangling, så sant de ikke er et etablert par, og skal man ha flere sommerfuglfisker i samme akvarier kan det være lurt å sette inn den minste først og sørge for at de har forskjellig størrelse.

.:MATVANER:.
Som andre sommerfuglfisker har C. lunula korallpolypper på dietten, i tillegg til små virvelløse dyr som nakensnegler og alger.

Den kan være vanskelig å venne på fiskefór. Denne tilvenningen bør ofte gjøres i et separat kar. Så snart den er vent til preparert fór er den lett å mate. Den bør mates variert og, som for andre fisker, heller ofte og lite hver gang enn sjeldent og mye.

.:SYKDOM:.
Til sommerfuglfisker å være er denne fisken lite plaget med sykdommer.

.:OPPDRETT:.

.:KILDER:.
Om C. lunula og C. fasciatus:
http://www.tfhmagazine.com/saltwater-reef/feature-articles/the-raccoon-butterflyfishes-chaetodon-lunula-and-chaetodon-fasciatus-full-article.htm

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en forholdsvis vanskelig fisk å akklimatisere til fiskefór, i likhet med andre sommerfuglfisker. Den egner seg derfor best for store akvarier der den an finne tilstrekkelig naturlig fór. Kan den vennes til fiskefór bør den uansett ha et kar på minimum 500 liter.


Last edited by Trond Erik on Tue Dec 30, 2014 10:05 pm; edited 2 times in total
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

Re: Chaetodon lunula

Post by Trond Erik on Tue Dec 30, 2014 9:57 pm


_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum