Choerodon fasciatus

View previous topic View next topic Go down

Choerodon fasciatus

Post by Trond Erik on Thu Jul 11, 2013 8:43 pm


CHOERODON FASCIATUS
Norsk navn: ?, engelsk navn: Harlequin Tusk.

.:BESKRIVELSE:.
Choerodon er en familie av wrasser (gylter) med 25 arter. De fleste av disse er store og ikke dekorative nok til at de fanges for saltvannsakvarier. Felles for alle arter i denne familien er 4 utstående tenner som brukes til å knuse skalldyr.

.:UTSEENDE:.
Choerodon fasciatus varierer i utseende avhengig av hvor de er fanget. Individer fra det Indiske Hav har oransje, vertikale striper med hvite marginer og et hint av blått nært halen. Individer fra Australia har oransje striper med intense blå marginer som starter ved ryggfinnen og fortsetter bakover til halen. Begge disse variantene har intense blå tenner som de bruker for å knuse virvelløse dyr med hardt skall.

Unge individer er identiske med utvokste bortsett fra falske øyer på de bakre finnene. I motsetning til mange andre wrasser er det ikke mulig å skjelne hanner fra hunner på utseende.

Den kan bli opp til 25 cm i lengde.

.:ATFERD:.
C. fasciatus er som liten en sky fisk, men vil ettersom den eldres bli en fremtredende fisk med mye personlighet. Den vokser raskt i fangenskap og kan leve lenge. I motsetning til mange andre wrasser vil ikke C. fasciatus grave seg ned for natten. Den vil derfor kunne trives godt i akvarier uten sandbunn.De bør derimot ha muligheter for å gjemme seg bort, så LS eller tilsvarende er en fordel.

.:MATVANER:.
C. fasciatus er spesialist på skalldyr og har redskapene som trengs for å knuse harde skall. I akvarier vil den venne seg til å ta det meste av mat. Den vil derimot kunne spise det den finnes av mindre virvelløse dyr og fisker. Dyr den har blitt vant til vil som oftest være i fred, inkludert reker og krabber, men nye tilskudd, spesielt dersom de er i rett størrelse, kan raskt oppfattes som mat.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
C. fasciatus er en hardfør fisk. Den blir stor og er en aktiv fisk og krever derfor god plass, 500 liter er et minimum. Den vil kunne spise det meste som er i rett størrelse, inkludert eremittkrabber, reker og andre virvelløse dyr, og fisker. Den vil gå greit sammen med de fleste fisker, men kan mobbes av andre støre wrasse, kirurger og keisere.

avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum