Pomacanthus imperator

View previous topic View next topic Go down

Pomacanthus imperator

Post by Trond Erik on Sat Jan 19, 2013 9:38 am


POMACANTHUS IMPERATOR
Norsk navn: Ekte keiser.
Engelsk navn: Emperor Angelfish.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Pomacanthus er en slekt av store keiserfisker som teller 13 medlemmer, flere av disse populære i saltvannsakvarier til tross for at de ikke er revssikker og blir store. De selges som oftest som unge eksemplarer som ikke ennå har fått fargene og formen til voksne individer.

.:UTSEENDE:.
Som mange av de andre større keiserne går Pomacanthus imperator gjennom en metamorfose fra juvenil til voksen der den skifter både kroppsfasong og kroppstegninger. Som juvenil er den i likhet med mange andre juvenile keisere fra Pomacanthus-slekten svart med blå og hvite striper. Den skiller seg fra juvenile P. semicirculatus-keisere (Korankeiser) ved at stripene på bakkroppen danner en fullstendig sirkel, og fra juvenile P. xanthometopon som har striper som nesten ikke krummes i det hele tatt. Som voksen har den alternerende blå og gule vertikale striper og en svart maske over øynene. Ryggen er gulhvit mens buken er mørkeblå.

Metamorfosen fra juvenil til voksen gjøres i løpet av to år.

Som voksen kan P. imperator vokse til 40 cm i lengde.

Se /t773-forskjeller-pa-juvenile-individer-av-keisere-fra-slekten-pomacanthus for en sammenligning av juvenile individer fra Pomacanthus-slekten.

.:ATFERD:.
En aktiv fisk som stadig er på jakt etter mat. Den er ikke revssikker og vil kunne nappe på det meste, og da i særdeleshet muslinger og knapper (Zoanthus sp.). Den er stort sett fredelig mot andre fisker, men vil kunne utvise territoriell aggresjon mot andre fisker med lignende kroppsform, spesielt mot andre fisker fra Pomacanthus-slekten.

.:MATVANER:.
P. imperator er altetende og bør få servert et allsidig fór med fokus på kjøtt, dvs mysis og andre krepsdyr, og alger (gjerne spirulina). Hyppig og rikelig fór kan redusere hvor mye den napper. I naturen vil den foretrekke svamper og tunikater i tillegg til alger.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Dette er en enkel fisk men siden den napper på mange koraller, anemoner og muslinger er den ikke en fisk for alle. Den betydelige størrelsen tilsier også at den ikke bør gå i et lite akvarium.

Juvenil Pomacanthus imperator.


Pomacanthus imperator i tidlig fase av metamorfose. Legg merke til at halen har blitt gul.


Voksen Pomacanthus imperator. Kilde: Wikipedia.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum