Pocillopora damicornis

View previous topic View next topic Go down

Pocillopora damicornis

Post by Trond Erik on Sat Jul 25, 2015 11:26 am


POCILLOPORA DAMICORNIS
Norsk navn: ?
Engelsk navn: Cauliflower coral.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Pocillopora er en slekt av SPS-koraller bestående av 15 arter. Flere av dem er populære i saltvannsakvarier da de til SPS å være er hardføre, gror raskt og er dekorative. Koloniformen er som oftest et forgrenet tre, ofte dom-formet. Pocillopora kjennetegnes ved utallige verrucae mellom korallittene. De er ofte tolerante ovenfor lys og strøm og vil kunne vokse under veldig variable forhold. I tillegg til seksuell reproduksjon kan de formere seg ved å slippe polypper som driver med strømmen for å feste seg og danne en ny koloni et annet sted.

Pocillopora er nært beslektet med Seriatopora og Stylophora. Seriatopora danner kolonier med mer spisse og tynne grener; Stylophora danner kolonier bestående av vertikale "fingre".

.:UTSEENDE:.
Pocillopora damicornis danner kompakte klumper som kan bli flere meter i diameter og opp til 30 cm høy. Verrucae og grener intergraderer (dvs at de ikke er distinkte men overlapper i utseende). Grenene er kompakte når kolonien vokser i sterk strøm, og tynnere og mer åpen når den vokser i roligere sjø.

Den skiller seg fra andre koraller i sin slekt ved at dens verrucae er mer irregulært ordnet. Den skiller seg fra P. verrucosa ved at grenene er mer forgrenete.

.:ATFERD:.
P. damicornis er svært hardfør. I likhet med andre koraller i sin slekt, kan den formere seg ved å slippe polypper.

.:NÆRING OG LYS:.
P. damicornis er i likhet med alle andre SPS-koraller fotosyntetisk og trenger lys som energikilde. Den foretrekker er tolerant ovenfor varierende lys og sirkulasjon, men for best utfarging bør den ha kraftig lys. Det er ikke nødvendig å mate P. damicornis direkte, men den vil kunne ta opp næring i partikkelform fra vannet.

.:SYKDOM OG PREDATORER:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
P. damicornis er blant de enkleste og raskest-voksende SPS-koraller som det er vanlig å ha i saltvannsakvarier. De aksepterer vidt forskjellig lys og tolererer større svigninger i vannverdi enn f. eks de fleste Acropora-arter.

.:KILDER:.
Om arten: http://coral.aims.gov.au/factsheet.jsp?speciesCode=0307
Om slekten: http://www.saltwatersmarts.com/pocillopora-corals-hardy-adaptable-reef-architects-5527/

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum