Homophyllia australis

View previous topic View next topic Go down

Homophyllia australis

Post by Trond Erik on Fri Jul 17, 2015 6:37 pm


HOMOPHYLLIA AUSTRALIS
Norsk navn:
Engelsk navn: Scoly coral og Button coral.

NB: Denne korallen het inntil 2014/2015 Scolymia australis.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Homophyllia er en monotypisk slekt av LPS-koraller bestående av arten H. australis. Homophyllia hører til familien Mussidae der også slektene Scolymia, Blastomussa, Acanthastrea og Lobophyllia befinner seg.

Felles for koraller fra familien Mussidae er at de danner kolonier med veldig store korallitter og daler, og med septa med store tenner og store paliforme lober. Polyppene er store og kjøttfulle.

.:UTSEENDE:.
Homophyllia australis-koraller er solitære (dvs at de ikke lever i koloni, i motsetning til Blastomussa og Acanthastrea) eller koloniale. De solitære korallene er langt mer vanlige i handelen enn de koloniale. Septa-tennene er spisse. Solitære koraller er flate, disk-formete og 3-14 cm i diameter, runde eller litt irregulært runde. Koloniale koraller er 20 cm i diameter med mer enn 10 munner. Septa, som kan være vanskelig å se, er arrangert i sykler. Homophyllia-koraller i salg er ofte svært fargerike, gjerne med mange forskjellige farger på én og samme korall.

Scolymia ligner veldig på Homophyllia og Parascolymia. Scolymia skiller seg fra Homophyllia ved antallet tenner på septa (10-12 per cm hos Homophyllia) og størrelsen på calyces (< 4 cm hos Homophyllia). Scolymia skiller seg fra Parascolymia ved at sistnevnte har flere og tykkere granuler på septa. Uansett er det ikke gitt for akvarister å skille mellom disse slektene av svært like koraller.

.:ATFERD:.
Homophyllia er en saktevoksende LPS. Den er ikke spesielt aggressiv, men vil kunne doble seg i størrelse om dagen og bør derfor ha godt med plass rundt seg. Den plasseres som oftest på sandbunnen.

.:NÆRING OG LYS:.
Homophyllia-koraller er fotosyntetiske men vil, som så mange andre LPS-koraller sette pris på mating. Avhengig av art og individ vil den foretrekke fra kraftig til svakt lys, og moderat til lav strøm.

.:SYKDOM OG PREDATORER:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Homophyllia australis regnes som en vanskelig LPS-korall.Last edited by Trond Erik on Sat Jul 18, 2015 4:32 pm; edited 1 time in total

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

Re: Homophyllia australis

Post by Trond Erik on Sat Jul 18, 2015 8:09 am

Bilder av antatte H. australis som er klippet ut fra tråden om Scolymia lacera:


_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum