Montipora hirsuta

View previous topic View next topic Go down

Montipora hirsuta

Post by Trond Erik on Thu Jul 09, 2015 8:57 am


MONTIPORA HIRSUTA
Norsk navn: ?
Engelsk navn: ?

.:BESKRIVELSE:.
Montipora er en slekt av SPS med minst ni beskrevne arter. Montipora er en vanlig korall-type på mange rev. Vanlige vekstformer hos Montipora er som grener (tynne eller tykke, f. eks M. digitata), som plater (f. eks M. capricornis), eller ved å legge seg som et tynt skall over steinen den vokser på (eng. "encrusting". f. eks M. undata).

De fleste Montipora-arter er brune eller grønne, men de som er mer fargesterke er svært populære i saltvannsakvarier. I motsetning til Acropora er de fleste Montipora-arter i saltvannsakvarier ensfargete, dvs at polypp og base har samme farge (populære unntak er varianter av M. undata, f. eks "Superman Monti").

.:UTSEENDE:.
Montipora hirsuta danner klumper av vridde grener som vanligvis har flate tupper. Papillae på koenesteum smelter sammen i sammenhengende forhøyninger nær gren-tuppene.

.:ATFERD:.
Som andre SPS-koraller er M. hirsuta en fredelig og relativt saktevoksende korall. Den er sensitiv ovenfor suboptimale forhold og krever et akvarium med stabile vannverdier, kraftig lys og moderat til sterk vannsirkulasjon. Når dette er sagt er som oftest M. hirsuta, i likhet med andre Montipora-arter, mindre krevende enn Acropora-arter og vil akseptere mindre lys og tolerere større svingninger i vannverdier.

.:NÆRING OG LYS:.
M. hirsuta er i likhet med alle andre Montipora-arter fotosyntetisk og trenger lys som energikilde. Den trenger ikke kraftig lys, og i akvarier med godt lys kan den plasseres fra bunnen og oppover.

Det er ikke nødvendig å mate M. hirsuta direkte, men den vil kunne ta opp næring i partikkelform fra vannet.

.:SYKDOM OG PREDATORER:.

.:KILDER:.
http://coral.aims.gov.au/factsheet.jsp?speciesCode=0526

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
M. hirsuta, som andre Montipora-arter, er blant de enkleste og raskestvoksende SPS-koraller som det er vanlig å ha i saltvannsakvarier. De aksepterer vidt forskjellig lys og tolererer større svigninger i vannverdi enn f. eks de fleste Acropora-arter.Photobucket Pictures, Images and Photos" alt="" />

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum