Mal for tråder i denne seksjonen

View previous topic View next topic Go down

Mal for tråder i denne seksjonen

Post by Trond Erik on Sat Dec 29, 2012 1:02 pm

Alle tråder i denne seksjonen skal være på malen under (erstatt med relevant informasjon). Ikke bruk bilder som bryter opphavsrett! Bruk gjerne egne bilder eller f. eks bilder fra wikipedia.

Code:
Norsk navn: Occelaris klovnefisk, engelsk navn: Occelaris clownfish.

[b].:BESKRIVELSE:.[/b]
Occelaris klovnefisk er sannsynligvis den mest populære saltvannsakvariefisken etter at den ble kjent gjennom Redd Nemo-filmen.

[b].:UTSEENDE:.[/b]
Occelaris klovnefisken er en relativt liten fisk som blir opp til 9 cm. Kroppen er oransj med hvite og svarte bånd.

[b].:ATFERD:.[/b]
Klovnefisker trives best dersom de lever i symbiose med en anemone. Forskjellge klovnefisker foretrekker forskjellige anemoner (selv om de i akvarier kan ta til takke med andre anemoner eller sågar andre koraller), og Occelaris klovnefisken lever naturlig i [i]Heteractis magnifica[/i] og [i]Stichodactyla gigantea[/i]-nemoner.

Dersom klovnefisker har bosatt seg i en anemone vil de holde seg til den og bare søke mat i umiddelbar nærhet. De vil også forsvare anemonen mot andre fisker og mate anemonen.

Ocelaris klovnefisk lever i grupper den én hunn er dominant. De andre klovnefiskene er enten kjønnsmodne hanner eller ikke-kjønnsutviklete ungfisker. Dersom hunnen dør vil en av de andre fiskene i gruppen utvikle seg til ny hunn. Det er derfor enkelt å sette sammen par av denne fisken i fangenskap, to fisker med forskjellige størrelse vil enten allerede være en hunn og en han, eller så vil begge være hanner og en av dem vil bli hunn.

[b].:MATVANER:.[/b]
Occelaris klovnefisk er karnivor (kjøtteter) og vil spise frossenfor, pellets og flakfor.

[b].:SYKDOM:.[/b]

[b].:OPPDRETT:.[/b]
Dette er en av få fisk som det drives industriell oppdrett av, og dette skyldes nok den store etterspørselen samt at den er relativt enkel å få til å leke og gyte i kar og ale opp yngelen. I senere år har oppdrettere alet frem nye varianter med forskjellige kroppstegninger som er populære blant akvarister som ønsker mer eksklusive varianter av fisken.

[b].:VANSKELIGHETSGRAD:.[/b]
Occelaris klovnefisken er en enkel fisk og egner seg godt for nybegynnere. Den er ikke aggresiv mot andre fisk, bortsett fra artsfrender som ikke hører til dens eget harem. Den vil derimot kunne jage bort andre fisker og dyr som kommer for nært anemonen den bor i.

Sidne den er en liten fisk, og har lite behov for stort territorium, er den egnet for mindre akvarier.

[img]http://illiweb.com/fa/pbucket.gif[/img]
[i]En Occelaris-hunn. Det er små fysiske forskjeller mellom hunner og hanner, men hunnene er ofte større enn hannene.[/i]

[img]http://illiweb.com/fa/pbucket.gif[/img]
[i]Selv om Occelaris-klovnefisker foretrekker anemoner kan de bosette seg i andre dyr og ting, f. eks koraller som ligner.[/i]
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum