Hermodice carunculata

View previous topic View next topic Go down

Hermodice carunculata

Post by Trond Erik on Wed May 06, 2015 11:23 am


HERMODICE CARUNCULATA
Norsk navn:
Engelsk navn: Caribbean Fireworm.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Hermodice er en slekt av fritt bevegelige havbørsteormer med 9 arter. Denne slekten kalles ildormer (i likhet med havbørsteormer fra en del andre slekter, inkludert Eurythoe, Chloeia, og Amphinome) på norsk fordi deres chaeta er kalkaktige, hule og fylt med forbindelsen complanine som gir irriterende smerter dersom man stikker seg på dem. De er dermed mer ubehagelige å bli stukket av enn andre havbørsteormer som ikke har complanine i chaeta.

.:UTSEENDE:.
Hermodice carunculata er gulaktig eller rødbrun på magen, grønnaktig eller brun med svarte kryssende bånd og hvite instersegmentale bånd på ryggen. Gjellene er røde med hvite flekker. Chaeta er røde og hvite. Den kan bli 36 cm i lengde.

.:ATFERD:.
H. carunculata er hovedsaklig nattaktiv og vil om dagen holde seg skjult blant steiner.

.:MATVANER:.
H. carunculata  er alteter og korallivor, dvs at den vil spise det meste den kommer over inkludert både myk- og steinkoraller. Den er derimot ingen fare for raske og friske dyr, som fisker.

.:KILDER:.
http://www.advancedaquarist.com/2003/5/short

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
Et veldig enkelt dyr å holde men egner seg ikke i akvarier med koraller. Blir man stukket kan man fjerne rester av chaeta i huden ved hjelp av tape. Irritantene kan deretter brytes ned ved å applisere eddik på stedet man ble stukket. Kan fjernes manuelt (bruk hansker!) eller ved hjelp av forskjellige gylter, boksereker og krabben Stenorhynchus seticornis._________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum