Irriterende ting våre fisker gjør

View previous topic View next topic Go down

Irriterende ting våre fisker gjør

Post by Trond Erik on Thu Apr 23, 2015 1:00 pm

Saltwater Smarts har en artikkel om irriterende atferd hos våre fisker. Jeg har oversatt deler av denne med egne kommentarer. For originalen, se her: http://www.saltwatersmarts.com/5-maddening-things-marine-fish-do-5142/

Irriterende repetetiv atferd.
Som når fisker bare holder seg i et hjørne av tanken uten å utforske resten, eller bare svømmer rundt én stenformasjon. Dette er ofte vanlig når fisken er nylig satt inn, eller blir plaget og skremt av andre, men av og til gjør de det tilsynelatende uten grunn. Irriterende.

Å bli uforklarlig skremt.
Enkelte fisker er for skvetne og vil ofte, og ofte uten grunn, rykke til, stupe i skjul, krasje i glasset, eller hoppe ut av karet. Artikkelforfatteren har opplevd dette med flekket revefjes, selv har jeg opplevd det med andre beslektede fisker (fra slekten Siganus).

Napping på koraller.
Enklte fisker forventer du vil nappe på koraller. Og da er det forsåvidt din feil for å ha kjøpt den. Men hva med fisker som skal være "revs-sikre". Som når en kirurgfisk stadig napper på koraller. Irriterende.

Sultestreik.
At fisker ikke spiser når de er nyinnkjøpt er et vanlig problem, og går som oftest over av seg selv. Men det er fremdeles irriterende, spesielt dersom de spiste i butikken.

Uventet aggressivitet.
Som for napping over er dette å forvente når bestemte fisker blandes, men akkurat som at det av og til ikke skjer når det er forventet, kan det av og til skje når det ikke er forventet - som når to ellers fredelige fisker legger hverandre for hat. Frem med fiskefellen. Irriterende.

Har dere andre eksempler?

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum