Siganus corallinus

View previous topic View next topic Go down

Siganus corallinus

Post by Trond Erik on Sun Feb 22, 2015 10:15 am


SIGANUS CORALLINUS
Norsk navn: Korallkaninfisk.
Engelsk navn: Blue-spotted spinefoot.

.:SLEKTSBESKRIVELSE:.
Siganus er en slekt av fisker som teller 28 arter. På norsk kalles disse fiskene for kaninfisker. De har alle en liten, kaninlignende munn. De har også en modifisert ryggfinne som inneholder giftpigger.

Fisker i denne familien går ofte i par der det ene fisken vil holde utkikk etter predatorer mens den andre beiter etter mat.

NB: Tidligere var denne slekten delt i to slekter der artene med mørkt ansikt hadde slektsnavnet Lo.

.:UTSEENDE:.
Siganus corallinus har et hode, kropp og finner som er oransjegule. Hodet, brust og flanker har lyseblå øyeflekker. På hodet er disse flekkene større og står tettere. Veldig små juvenide individer kan ha vertikale blå linjer på flankene som fargmenter opp i øyeflekker. Den kan bli 35 cm i lengde.

.:ATFERD:.
S. corallinus er en rolig fisk som stort sett får være i fred av andre fisker. Den er herbivor og vil bruke mye tid på å gresse etter alger. Voksne individer går ofte i par.

.:MATVANER:.
S. corallinus er en utpreget algeeter og er også kjent for å kunne spise forskjellige former for pestalger, deriblant grønne boblealger, dette vil derimot variere fra individ til individ. Dersom de ikke får i seg nok mat kan det hende de vil nappe på forskjellige typer koraller. De vil også ta preparert for.

.:SYKDOM:.

.:OPPDRETT:.

.:VANSKELIGHETSGRAD:.
S. corallinus er en enkel fisk å holde men størrelsen tilsier at den bør ha en del svømmeplass, minimum 1000 liter. Håndtering av fisken må skje med forsiktighet da pigger i ryggfinnen er giftige og kan gi stygge og ubehagelig sår. Les mer om dette her: http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=966728
Kartet over viser denne fiskens geografiske utbredelse og er hentet fra www.aquamaps.org

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum