Den store avtrekker-tråden

View previous topic View next topic Go down

Den store avtrekker-tråden

Post by Trond Erik on Wed Dec 31, 2014 2:02 pm

Jepp, avtrekkere er det fisker fra familien Ballistidae kalles på norsk, og denne tråden er en generll diskusjonstråd for disse artige fiskene. Diskusjoner som omhandler enkeltarter av avtrekkere holdes i deres respektive tråder, som finnes her: http://www.saltvannsprat.com/h334-avtrekkerfisk

Det store problemet med avtrekkerfisk er 1) deres vandalisme og 2) deres aggressivitet. Av disse grunnene regnes det som ganske mye galskap å ha slike fisker i korallrevsakvarier. MEN, denne familien inneholder fisker med ganske varierende atferd så det finnes arter som ikke er helt umulige å kombinere med andre fisker, nyttedyr og ikke minst koraller.

De mest aggressive avtrekker fiskene er Balistes vetula, Balistes capriscus, Pseudobalistes fuscus, Balistoides conspicillum og Balistapus undulatus. Disse fiskene er så aggressive at som fullvoksne anbefales det enten å holde dem alene eller sammen med andre store fisker som vet å forsvare seg. Små eller fredelige fisker vil plages, bites, drepes og spises. Nyttedyr vil knuses og knases. LS vil endevendes og sand vil flyttes på hele tiden. Disse avtrekkerfiskene er også tilbøyelige til å endevende akvarier i jakten på mat.

De avtrekkerfiskene som egner seg mest for korallrevsakvarier er ikke bare de som er minst aggressive, men også de som med størst sannsynlighet vil la nyttedyr og andre fisker være i fred, og dette gjør de fordi de i naturen lever av zooplankton eller drivende alger. Disse avtrekkerfiskene hører til slektene Melichthys, Odonus, og Xanthichthys; og da spesielt artene X. auromarginatus, X. mento og X. ringens. Odonus niger er litt mer tilbøyelig til å jakte på mobile virvelløse dyr og kan av og til spise svamper og andre fastsittende dyr. M. indicus, M. niger og M. vidua lever hovedsaklig av flytende alger i naturen.

I tillegg er det store individuelle forskjeller samt at mengde mating og størrelsen på akvarier har mye å si. Generelt kan man redusere aggresivitet og uønsket atferd dersom man sørger for at fisken har stor plass og er mett (dvs mat heller ofte enn sjeldent).

Mer om dette her: http://www.tfhmagazine.com/saltwater-reef/feature-articles/reeffriendly-triggerfish-full-article.htm

_________________
Fylte vann i akvariet den 17. juli 2011.
avatar
Trond Erik
 
 

Admin
Antall Innlegg : 3887
Ryktepoeng : 228
Medlem siden : 2012-12-20
Bosted : Trondheim / Ugla

View user profile http://www.saltvannsprat.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum